Bwana + Theegezin

deel een rit op carpool.be

vr 08.07.2022

| ► deuren open: 16:30 uur / Bwana begint om 17:00 | ► | ► Zittend evenement |

openlucht concert @ Blankaart Woumen

GRATIS concert.
Breng je picknick, drank en stoeltje mee en schrijd neer in het Natuurdomein De Blankaart voor gezellige concerten in een prachtig kader.

ism Provincie West-Vlaanderen.

Bwana
(be)

Dat een band niet hoeft te bestaan uit ’tig aantal personen bewijst de piepjonge Oostendse Bwana. Als one-woman-band grijpt ze naar de keel met hondseerlijke indierock. 

Slechts 17 jaar is ze, maar nu al heeft muzikant en muziekproducer Friedel Dufait alias Bwana alle tools om haar indiepop/-rock volledig solo tot stand te brengen. Met de hulp van enkele instrumenten, een looper pedaal en haar krachtige indierockstem en rechtuite lyrics betreedt Bwana onverschrokken het podium. Erggg DIY, helemaal 4AD dus!

Op Bwana’s Spotifypagina kunnen we amper twee songs ontdekken. Met het mysterieuze Spokane laat Bwana haar indierockkant pur sang zien, en laat ze haar stem schijnen. Sedona vervoert de luisteraar dan weer mee richting melancholie, met het oorwurmwaardige refrein ‘i’ll do it again, when im your man’. Slechts twee liedjes heeft Bwana nodig om haar rastalent te bewijzen, en zich te meten aan indiehelden als Tash Sultana, Girl in Red of Angel Olsen.

Tijdens haar selectie voor Humo’s Rock Rally 2022 of als finaliste van Sound Track 2021-2022 wist ze talrijke zielen te overtuigen met haar live-uitvoeringen van haar nummers. Geen wonder dat ze dan ook getipt werd door Pukkelpop programmator Eppo Janssen en om het in zijn woorden te zeggen: “In de gaten te houden”. Even bespieden in de Blankaart?

Theegezin
(be)

Straight outta Zomergem! Theegezin pakt de Blankaart gegarandeerd in met een avond vol kleinkunstpop, gefabriceerd met minuscule orgeltjes en betekenisvolle banaliteiten.

2019, zo’n 15 km van Gent, in het lieflijke Zomergem: twee onderdak delende jonge knapen starten een gezin op. Fastforward naar 2022, het Theegezin breidde ondertussen uit naar een zeskoppige band.

Sidney Aelbrecht (vorig jaar nog te bewonderen als 4AD’s exposant aan de wand) gezwinde drumpartijen, de post-ironische poëtische teksten van Olga D’Haene en Gilles De Moor, doorbouwde basslines en swingende toetsen vormen de rode draad doorheen het nieuwe album Krokus van Theegezin. Een kleinkunstpopparel die -zoals Damusic het omschrijft- barst van de Belgitude.

Theegezin (Theater Aan Zee Jong Muziek-laureaat) grossiert in neopsychedelische – horen wij daar een invloed van Grandaddy’s Jason Lytle? – belpopmuziek. Met songs als Stevige Fiets en Les Filles belandt Theegezin ergens tussen Kamagurka en Spinvis in, ogenschijnlijk naïef, gelaagd en persoonlijk.

Kleinkunst die groots klinkt, met behulp van een ‘stevige fiets’ karren zij richting De Blankaart. We voelen aan ons ’theewater’ dat je dit optreden niet zal willen missen!