Sam De Nef + Porcelain id

deel een rit op carpool.be

vr 01.07.2022

| ► deuren open: 16:30 uur / Porcelain id begint om 17:00 | ► | ► Zittend evenement |

openlucht concert @ Blankaart Woumen

GRATIS concert.
Breng je picknick, drank en stoeltje mee en schrijd neer in het Natuurdomein De Blankaart voor gezellige concerten in een prachtig kader.

ism Provincie West-Vlaanderen.

Porcelain id
(be)

De piepjonge Sound Track-laureaat Hubert Tuyishime (zij/hun) creëert met Porcelain id een breekbare, eigenzinnige en pure identiteit. Een ruwe diamant van het zuiverste water…

Porcelain id is één van dé opkomende Belgische talenten. Toen Hubert Tuyishime pas 8 jaar oud was, sloeg de muziekmicrobe toe tijdens een langdurige hospitalisatie. Verschillende demo’s volgden, en een eerste project Aedell Wolff. Vanuit de scherven van deze vorige band, bouwde Tuyishime voorzichtig hun kwetsbare Porcelain id op. En hun potentieel werd opgemerkt. Zo had de Sound Track-jury niets dan lof voor deze Belgisch-Rwandees artiest en pikte het prestigieuze Unday Records Porcelain id recent op.

Geïnspireerd door artiesten zoals Dan Bejar (Destroyer), The National of Bon Iver brengt Porcelain id een blend van klassieke pop en elektronische lofi. Het resultaat? Hondseerlijke muziek betegeld met poëtische teksten, melancholisch en doordacht. Live vertaalt dit zich in een explosieve live-performance vol intensiteit en energie. Of zoals Luminous Dash schrijft: “Dit is zo veel meer dan een ruwe diamant. Dit is eerlijk, woedend, verliefd, hoopvol, hartverscheurend en breekbaar in alle kleuren.

Met lyrics als “There is comfort when // The sadness gets a name” uit de song Montana (uit de debuut-E.P. Mango) toont Tuyishime een mature diepgang. Tijdens de akoestische versie van Muschel zorgt Tuyishime’s zachte, prevelende stem gegarandeerd voor een kippenvel.

Sam De Nef
(be)

Sam De Nefs oprechte, serene en onopgesmukte singersong vormt de perfecte soundtrak bij het Blankaartdecor van tjilpende vogels en een zachte zomerbries. Laat je deze vrijdagmiddag mee vervoeren naar een wereld zonder zorgen…

Voor fans van de indieband Danny Blue and the Old Socks klinkt de naam Sam De Nef bekend in de oren. Maar tijdens de eerste lockdown begon de frontman in de luwte te werken aan een soloproject. Tot hij bij Linde Merckpoel (Studio Brussel) zijn Engelstalige covers van Nederlandse klassiekers bracht. Een schot in de roos, want na deze sessies tipte Tamino De Nef bij Unday Records en tekende hij zijn eerste platencontract.

Met zijn nostalgische muziek en een vette knipoog naar Bob Dylan is het dan ook niet verrassend dat Sam De Nef zijn grootste inspiraties vindt bij tekstuele klasbakken als Dylan zelf, Jack Kerouac, Leonard Cohen en Karen Dalton. Ten bewijze? Zijn debuutalbum “Lonely day, Crowded year”, waar hij in slechts 7 nummers ons meeneemt op een vredevolle reis vol emotie, kalmte en puurheid. Gedreven door de eenvoudige gitaar en een zachte maar volwassen, unieke stem zweef je al gauw mee in zijn melancholische droomstaat..

De Nef’s fragiele en minimalistische sfeer, laat niemand onberoerd. Wie droomt met hem mee?

  • bekijk video

    Sam De Nef & Camille Camille – Requiem for a Dreamer