KUUNATIC

deel een rit op carpool.be

vr 24.06.2022

| ► deuren open: 20:00 uur / MOTOR!K begint om 20:30 | ► 13 € Korting / 15 € VVK / 17 € Kassa / 3.40 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

MOTOR!K
(be)

Krautrock uit België? Jawohl, instrumentale krautrock uit België! Gekiemd in vintage elektronische kraut, maar met een hedendaagse touch, neemt MOTOR!K je mee op een kosmische trip waar bands als NEU! of WIRE als hun interplanetaire gidsen fungeren.

Sinds 2018 bruist MOTOR!K, in het Waasland beter gekend als Joeri Dobbeleir (The Wherebouts Of J. Albert), Dirk Ivens (Dive, Absolute Body Control…) en Dries D’Hollander (ex-Suburb Songs), van creativiteit. Met dit project treden de drie ervaren artiesten uit hun comfortzone en maakten met MOTOR!K dé soundtrack om te sjeezen langs de Autobahn.

Met hun derde langspeler 3 produceerden ze hun beste en meest gevarieerde werk tot op heden, kregen ze een podiumplek op ROADBURN en waren ze on air op Willy bij Marcel Vanthilt. De hoofdingrediënten van hun eerste twee platen behielden ze: hypnotiserende basslijntjes, stevig drumwerk en repetitieve gitaren, maar op 3 verbreedt ze hun muzikale horizonten. Ambient meets krautrock meets postrock meets vintage synths meets shoegaze… MOTOR!K neemt je mee op een meeslepende geluidsexpeditie,  aan een dravend tempo, van de seventies tot nu, van West-Duitsland tot Beveren.

KUUNATIC
(jp)

Vanuit Tokyo richting Diksmuide: de vrouwelijke tribale krachtexplosie van KUUNATIC. Een betoverende geluidswereld die genres en hemisferen overstijgt, één van experimentele klanken en aanstekelijke pop in één.

Traditionele rituele percussie en atmosferische keyboards, pulserende baslijnen en hoge helende vrouwenstemmen: KUUNATIC’s muzikale wereld is opgebouwd uit tegengestelde krachten. Het resultaat? Een tribaal-psychedelische klankenwereld die de muzikale achtergronden van bandleden Yuko Araki, Fumie Kikuchi en Shoko Yoshida weerspiegelt, gaande van hardcore en trash metal tot archaïsche Japanse volksmuziek.

KUUNATIC, de bandnaam is afgeleid van kuu, het Finse woord voor de maan, laat zich leiden door thema’s als de ruimte en fantasie. Zelf identificeren Araki, Kikuchi en Yoshida zichzelf en hun muziek als ‘Kuulandriaans’. Vanuit deze fundamenten bouwden ze op hun EP Kuurandia (2017) een fantasierijk universum met esoterische maankind- en oogstaanbidding, peinzende griezels rond Shinto-heiligdommen en magische Japanse eilandfantasieën. Op hun officiële debuutalbum Gate Of Klüna (Glitterbeat Records, okt 2021) zetten ze nog een stap verder en transformeren de KUUNATIC-sirenes de ceremoniën, rituelen en exotische dansen van hun thuisland en stuwen ze vervolgens naar hun post-punkvisie van het bovennatuurlijke en progressieve. Een visie die daarenboven ook fantastische visuals mee krijgt, check zeker hun wondermooie video van single Titían.

Gate Of Klüna werd geproducet door Tim DeWitt van Gang Gang Dance en dat hoor je eraan. KUUNATIC slaagt erin een meeslepende psychedelische wereld te creëren door een fusie van heel veel uiteenlopende muzikale invloeden, die los lijken te staan van tijd en ruimte. Muzikaal lijken ze daardoor meest verwant met bands als Goat of Wooden Shjips, maar KUUNATIC zingt bovenal met hun eigen onaardse stem.