Jim White + Dries

deel een rit op carpool.be

vr 08.12.2017

| ► deuren open: 20:00 uur / Jim White begint om 21:00 | ► 7 € Korting / 9 € VVK / 11 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Wegens ziekte kan Dries niet optreden op 8/12 in 4AD. Bijgevolg begint het optreden van Jim White wat vroeger: om 21 u.

Dries
(be)

Gewapend met gitaar, mondharmonica en een dijk van een stem, pleegt Dries een aanslag op je emoties. Wees gewaarschuwd: het duurt maar enkele seconden voor je verkocht bent aan de heerlijk warme stem van Dries Bongaerts, maar eens fan: altijd fan.

De charismatische frontman van de Antwerpse band New Rising Sun gaat nu ook solo! En dat is goed nieuws, want Dries Bongaerts, simpelweg Dries, scoort. Samen met bassist Simon Beeckaert (New Rising Sun) en Micha Milants (Equinox the Peacekeeper) neemt hij je mee op sleeptouw in zijn intieme wereld van pure, eerlijke indiefolk.

Dries bezingt met tomeloze strijdvaardigheid het kleine en het grote leven. We horen doorheen de authentieke, emotionele songs flarden van Bob Dylan, Will Oldham en Ry Cooder. Deze ruwe diamant die zijn muziekcarrière startte als straatmuzikant, werd de voorbije jaren geslepen in kroegen, clubs en op festivals. Ons hart maakt een sprongetje, want de ruwheid is nog steeds te horen in zijn doorleefde, hese stem en daar houden wij heel erg van!

Het debuut van Dries ligt op 6 oktober in de (virtuele) winkelrekken. 4AD doet dienst als ideale setting om het album voor te stellen: Dries brengt  For The Light in Thy Heart op 8 december bij ons zoals hij dat in zijn eigen woonkamer zou doen . Grijp je kans en hang binnenkort van op de eerste rij aan Dries’ lippen. Te ontdekken!

Jim White
(us)

Volgens Humo is hij “een vreemde maar verrukkelijke vogel”, en laat dit nu net volledig in het 4AD-profiel passen! Hij is een fenomeen in de hedendaagse alternatieve country- en rootsmuziekscène en is niet weg te slaan van zijn banjo, (slide-)gitaar en notitieboekje. We stellen u met trots voor: Jim White!

Muzikant, zanger, schrijver, surfer, beeldend kunstenaar, producer… Jim White is van vele markten thuis. Voor wie hem nog niet kent, is er de BBC-documentaire Searching for the Wrong-Eyed Jesus, waarin hij de kijker in z’n kofferbak meeneemt op een muzikale trip door de groene prairies van de zuidelijke staten van Noord-Amerika.

Deze regionen zitten ingebed in zowat al zijn sterk verhalende nummers, waarin religieuze fanatici, landlopers en outcasts de hoofdrol spelen. Hij was er zelf ooit één, een straatarme eenzaat die doorheen muziek op zoek ging naar zichzelf in deze vreemde, wonderlijke wereld. Zo’n vijftien jaar geleden lanceerde David Bryne (Talking Heads) Jims muziekcarrière en ondertussen groeide hij uit tot een gerespecteerde naam in de alternatieve country-folk. “Life throws some weird shit at you, if you let it”, dixit Jim White himself.

De singer-songwriter werkte reeds samen met ronkende namen als Johnny Dowd (2003 in 4AD), Joe Henry, Morcheeba, Bill Frisell en Aimee Mann. Voor zijn concert in 4AD brengt hij twee gevestigde waarden in het Belgische muzikantenlandschap mee die al eerder op ons podium stonden: gitarist Geert Hellings (Stanton, Guido Belcanto, BRZZVL …) en bassist Nicolas Rombouts (Dez Mona, Guido Belcanto, Stef Kamil Carlens …).

Ter gelegenheid van zijn zestigste verjaardag brengt Jim White dit najaar zijn nieuwe plaat Waffles, Triangles & Jesus uit. Wij knutselen alvast een verjaardagskroon in elkaar en ontvangen hem met toeters en bellen op 8 december in de Diksmuidse prairie!