Kunstendag voor Kinderen: Meester Kikker

deel een rit op carpool.be

zo 19.11.2017

| ► deuren open: 14:00 uur / de film begint om 14:30 | ► 3 € Korting / 3 € VVK / 3 € Kassa | ► |

film @ 4AD

Meester Kikker
(nl)

14.30

In het kader van ‘Kunstendag voor Kinderen’ vertoont Muziekclub 4AD i.s.m. de Diksmuidse Filmclub de film ‘Meester Kikker’. Nadien maken onze kleine bezoekers hun eigen reusachtige stempel samen met tekenjuf Elke D’haenen!

Film
Een alledaagse klas met heel gewone kinderen en een doodgewone meester. Of toch niet?

“Soms ben ik een kikker. Dat is mijn supergeheim. Niemand mag het weten behalve jullie.” Sita, Wouter en de andere kinderen in de klas lachen. Leuke grap van de meester. Totdat hij op een dag de klas in komt met kroos in zijn haar. Zijn kleren zijn nat en gescheurd. De meester is aangevallen door een ooievaar, zegt hij…

Het leven van de kinderen uit de klas van Meester Frans staat op zijn kop als blijkt dat hij soms spontaan in een kikker verandert. Helemaal niet handig, want hun nieuwe, strenge schooldirecteur Stork ziet de enthousiaste, maar licht chaotische Frans liever vandaag nog dan morgen vertrekken. Sita, wiens moeder Cecile het dierenasiel runt, is ontzettend dol op haar meester. Samen met haar klasgenootje Wouter doet ze er alles aan om haar lievelingsmeester te beschermen. Zeker wanneer blijkt dat hij als kikker maar een kwetsbaar diertje is in de grote mensenwereld en in de niet altijd ongevaarlijke natuur.

Knutselen
Na de film gaan de kindjes zelf aan de slag met kunstenares Elke D’haenen.

Maak je eigen reusachtige stempel!
In deze workshop maak je je eigen reuzenstempel waarbij je een kikker tekent op een isolatieplank, vervolgens druk je met speciale inkt je stempel af op papier of textiel.

Praktisch
Geen VVK, enkel tickets aan de deur vanaf 14 u.