Lijn 73

deel een rit op carpool.be

za 19.05.2018

| ► deuren open: 19:30 uur / Jah Inspiration Sound feat Jahwa Brothers begint om 20:00 | ► 12 € Korting / 14 € VVK / 16 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Lijn 73

Lijn 73, de treinverbinding De Panne – Gent, die halt houdt in Diksmuide, ontleent zijn naam aan een nieuw concept binnen 4AD waarbij we de muzikale link tussen de Westhoek en Gent (en het binnenland) in de verf zetten.

Curator: X&trick

X&trick is precies twintig jaar actief en laat op ons podium een mooi overzicht zien van zijn passie voor muziek. Sinds 1998 verspreidt X&trick zijn unieke en krachtige sound in de Belgische undergroundscene. Als een van de eerste dj’s die nieuwe stijlen als breakcore, industrial, braindance, hardcore en drill n bass introduceerde, maakte X&trick al snel naam en faam als een van de meest innoverende dj’s van België. In 2004 richtte hij zijn eigen label Bug Klinik Records op, om zijn eigen muziek en die van gelijkgezinden uit te brengen. Ook buiten onze landsgrenzen kan je X&trick sindsdien aan het werk zien. X&trick omschrijft zijn stijl als neorave, wat een mix is van acid, rave, techno en electro. Gooi daar een enorme fascinatie voor analoge synths en drummachines bovenop, en het resultaat is de unieke sound van X&trick die je vanavond aan den lijve kunt ondervinden! Hij nodigt speciaal voor vanavond zijn vrienden, medemuzikanten en invloeden uit voor een avondvullend programma! We laten hem zelf aan het woord…

Senna Sound & Jakob Delafan
(be)

20.00 u.

Senna Sound is voor vele 4AD-gangers bekend en behoeft weinig introductie. Voor deze sessie stevige steppers dub, een voorliefde van me, nodigt hij Jakob Delafan uit die zijn plaatjes graag meebrengt uit het exotische Veurne.

Jah Inspiration Sound feat Jahwa Brothers
(be)

21.00 u.

Met broers Kristof en Glenn van Jah Inspiration Sound heb ik al jaren lang een sterke vriendschappelijke band. Samen zetten we onze eerste stappen op zowel ‘techno’ als ‘reggae’ parties en vele jaren later is onze band er enkel sterker op geworden.

Zij konden dus niet op deze avond ontbreken. Ze hebben samen de jonge broers Wanne en Wart van Jahwa Brothers onder hun vleugels genomen en zo zullen we vier broers en twee generaties samen op het podium roots en dub zien spelen!

  • facebook

    Facebookpagina Jah Inspiration Sound

SeizoensKlanken
(be)

22.00 u.

SeizoensKlanken is een trio uit Antwerpen die ik ontdekte via hun nieuwe EP ‘IV Movements’. Een bedwelmende combinatie van afrobeat, electronica en jazz. Net drie genres die me altijd al enorm hebben aangesproken. Dit is een optreden waar ik sterk naar uitkijk!

Kenji Minogue
(be)

23.00 u.

Ik zag hun voor eerst vele jaren terug op DOK te Gent en vroeg me spontaan af of ik te veel gedronken had, of had er iemand iets in mijn drank gedaan? Maar neen, het bleek echt te zijn. Een ongelooflijk sterke live act met een stevig laagje (West-Vlaamse) abstracte humor die ik echt wel kan smaken.

X&trick
(be)

00.00 u.

X&trick ’20 Years of Rave Warrior’ Live + Dj-set

Voor deze unieke gelegenheid breng ik graag een unieke set! Een combinatie van live muziek, waar ik muziek van zowel mijn X&trick, Enkidu en Red Eyes projecten zal spelen en een dj-set waar ik alle plaatjes die mij doorheen de jaren hebben beïnvloed nog eens van onder het stof zal halen. Een ware ‘history’ set dus, en die belooft om net zoals de eerste editie van ‘Lijn 73’ nogal eclectisch te worden. Just the way I like it!

Afterparty met X&trick en friends

03.00 u.

De ‘history’ set wordt voortgezet samen met enkele vrienden; dj’s die mij doorheen de jaren hebben beïnvloed. Natuurlijk kan Dj K-os niet ontbreken, mijn beste vriend, bron van inspiratie, en ‘proud to be bachten’… Helaas heeft hij ons zes jaar geleden verlaten maar zijn geliefde persoon en uitzonderlijke dj-kwaliteiten leven verder. Een deel van deze set zullen we dus een opgenomen set van Arne spelen. Als eerbetoon, uit liefde en gemis, want twintig jaar zou het nooit geworden zijn zonder hem. Kros forever.

Daarnaast nodig ik graag dj Fubar uit, ook een long-time musical friend met dezelfde smaak als het over electronica gaat. En wie weet zullen er nog een paar mensen achter de dj booth verschijnen…

Lijn 73: concept

Diksmuide – Gent Sint-Pieters, Lijn 73: deze treinreis neemt exact 54 minuten in beslag.

Muziekclub 4AD leefde en werkte gedurende tien jaar vlakbij het station van Diksmuide. We zagen er elke zondagavond en maandagmorgen een groot deel van de toekomst van de Westhoek op de trein stappen. Op vrijdagavond kwamen ze in grote getale terug thuis. Of niet.

De Arteveldestad wordt meer dan eens bestempeld als de “hoofdstad van West-Vlaanderen”. Heel wat West-Vlaamse studenten vinden na hun studies de weg naar huis niet meer terug.

De grootstad biedt voor deze jongeren meer perspectieven, waardoor velen van hen er na hun studies blijven plakken. Bijgevolg verliest de Westhoek langzaamaan al haar jong talent: de brain drain van de Westhoek is een feit. Dit fenomeen doet zich ook voor bij de muzikanten. Met lede ogen zagen en zien we veel muzikanten vertrekken uit onze regio.

Daarom stelt 4AD het nieuwe jaarlijkse concept “Lijn 73” voor!

Elk jaar biedt 4AD uitgeweken muzikanten een podium aan. Hiervoor kiezen we – u kent onze filosofie – niet voor de Grote Namen, maar zoeken we de bands meer onder de radar. Muzikanten die worden gestuwd door een oerdrang van muzikale honger en hun pijlen niet richten op commercieel succes, trekken onze – en binnenkort ook jouw – aandacht.

Verwacht je aan een avondvullend programma met muzikale verhalen over wat geweest is en wat nog komen zal.