Sean Noonan Pavees Dance Trio + Grand Blue Heron

deel een rit op carpool.be

za 10.10.2015

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► 7 € Korting / 9 € VVK / 11 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Sean Noonan Pavees Dance Trio (us)

22.00

Een geval apart: drummer-componist én verteller Sean Noonan! Achter zijn drumkit muteert de schriele New Yorker in een Ierse sjamaan die verhalen en legendes spuwt. En uit zijn polsen vloeit een visionaire mix van avant-garde, punk-jazz, wereldmuziek en modern klassiek. Samuel Beckett op drums!

Noonan debuteerde in 1999 bij The Hub en stond daarmee op de voorhoede van de meest recente avant-gardegolf uit Brooklyn. Sindsdien bracht deze drummende wervelwind meer dan 19 platen uit: met zijn band Brewed by Noon, samenwerkingen met Marc Ribot, Malcolm Mooney (van krautrocklegende Can), Jamaaladeen Tacuma, Mat Maneri, en vele anderen. En hij bedacht hoogstpersoonlijke genres als ‘afro-celtic punk-jazz’ en ‘downtown avant-garde kamermuziek’.

Wat mogen wij vanavond verwachten? In géén geval een typisch concert, maar veeleer een totaalervaring: broeierige impro, tomeloze muzikaliteit – Noonan brengt toetsenist Johnny Richards en bassist Michael Bardon mee – en meeslepende New Yorkse grootstadsromantiek.

Grand Blue Heron
(be)

21.00

Undergroundhelden Hitch hielden er in 2011 – tot grote treurnis van hun devote fanbase – na anderhalf decennia helaas mee op. Bassist Paul Lamont verleende zijn diensten nadien aan A Clean Kitchen Is A Happy Kitchen, vooraleer die band ook on hold werd gezet. Nu verenigt hij de krachten weer met Hitch-drummer Olivier in Grand Blue Heron – een nieuwe tak binnen de Hitch-familie

In de luwte leerde Lamont gitaar spelen, hij schreef een boel songs en zwierde ze zonder grote verwachtingen online. Die kwamen in de schoot van een nietsvermoedende Gentse concertorganisator en op diens uitnodiging besloot Lamont weer een band vormen: Hitch-drummer Olivier Wychuyse, Arthur Verschaeve (Moonlake) en Pedro Demeulenaere kregen een telefoontje en gingen de hort op als Grand Blue Heron!

Tien drukke repetitiemaanden en drie opnamemaanden later staat Grand Blue Heron klaar om hun vleugels te spreiden met debuutplaat ‘Hatch’ (uit op 10 oktober bij de belgofielen van Jezus Factory Records uit Londen). De tien songs op het plaatje doen denken aan al het goeie en alternatieve uit de nineties, maar lonken evengoed naar de seventies: van Motorpsycho naar The Jezus Lizard, en van Earth, Neil Young naar Barkmarket.

Met trots ondersteunt 4AD deze fantastische albumrelease en we verheugen ons op deze nieuwe vertakking binnen de Hitch-familie!