Skating Polly + The Muttons

deel een rit op carpool.be

za 03.02.2024

| ► deuren open: 20:00 - 23:30 uur / The Muttons begint om 20:30 | ► 10 € Korting / 12 € VVK / 14 € Kassa / 2.8 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

The Muttons

Lekkere cocktail van garage, gemixt met alternatieve rock en een toefje grunge.

Deze Duracelkonijnen op een suikertrip staan garant voor een energieke show waarin ze het publiek moeiteloos mee weten te slepen. Merlijns stem roept de warmte op van een grunge-icoon uit de jaren 90, maar dan met een extra speels tintje.

Hun debuut EP ‘Somebody Else’ kwam uit op 3 maart 2023 en mochten ze voorstellen in een uitverkochte Charlatan.

Dansende Beren over die EP: Somebody Else is een zeer veelbelovend debuut, van een band waar we in de toekomst ongetwijfeld nog veel meer van zullen horen. Ondanks het archetype van grungemuziek, slaagt de band er ook in om zijn veelzijdigheid aan te tonen, door middel van variërende songs en subtiele toevoegingen waaronder de strijkers op de titeltrack. We hebben het laatste nog niet gehoord van The Muttons, dat dat duidelijk moge zijn.”

Hun vermogen om Gent te laten trillen tot voorbij de Dampoort is keer op keer bewezen, maar ditmaal moet Diksmuide eraan geloven.

Skating Polly
(usa)

Stiefzussen uit Oklahoma brengen een stevige ‘90s mix van punk, grunge en ‘ugly pop’.

Skating Polly werd in 2009 opgericht door stiefzussen Kelli Drew Mayo en Peyton Mckenna Bighorse. Ze begonnen op de gezegende leeftijd van 14 (!) en 9 (!!) jaar met hun eigen genre ‘ugly-pop’, een term die ze zelf bedachten omdat geen enkel genre bij hun muziek past. Na een jaar repeteren hadden ze al een debuutplaat klaar, dat meteen op lovende recensies mocht rekenen in de punkrockscene.

Intussen zitten we al aan album nummer vijf met het gloednieuwe ‘Chaos County Line’ en maakt broer Kurtis Mayo sinds 2017 officieel deel uit van de band. Met de nieuwe muziek gaan ze dieper dan ooit, maar blijft er ook plaats voor voldoende old school punkfun. Ze touren intensief de wereld rond en staan bekend om hun intense liveshows en grote variatie in nummers. Ze wisselen onderling constant van instrument, een indrukwekkend trucje die hun stijlboek nog meer uittrekt, gaande van riot grrrl tot piano-indiepop.