The Hussy + The Beards + Thee Marvin Gays

deel een rit op carpool.be

za 11.05.2013

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► | ► |

concert @ 4AD

Concert

The Hussy

(us)

The Hussy is een Amerikaans jongen/meisje duo dat een week na z’n ontstaan al op het podium terug te vinden was. Die ongedwongen in your face aanpak is dan ook zeer voelbaar in hun muziek: vunzig gitaarspel, nonchalante vocalen en catchy psychedelische punk, als het ware Niet voor niets heten ze in hun thuisbasis Madison The King and Queen of Thrash Rock. The Hussy is underground zoals die hoort te zijn, gevat in een tijdloos vacuüm van slordigheid, elektriserende energie, dikke lagen reverb en bedrieglijk eenvoudige in het oor klevende songstructuren. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat hun muzikale helden bands als Cheap Time, Wheels on Fire, Jay Retard, Ty Segall en Thee Oh Sees zijn. Bobby (gitaar/zang) en Heather Hussy (drums/zang) klinken soms zeemzoet en dan weer messcherp met nijdige gitaaruithalen en genadeloos percussiewerk. Hun tweede – goed onthaalde – plaat Weed Seizure (Tic Tac Totally, 2012) vat hun sound mooi samen. Gek, sexy, catchy en een klein beetje gevaarlijk!

Concert

The Beards

(au)

The Beards is een conceptband zowaar, en dan nog eentje uit Australië! Al hun songs hebben één gemeenschappelijk onderwerp: baarden. Sinds hun ontstaan in 2005 hebben ze drie platen op hun actief. Songtitels als If Your Dad Doesn’t Have a Beard, You’ve Got Two Mums of You Should Consider Sex with a Bearded Man en No Beard, No Good dekken de lading zowat. In Australië hebben The Beards al een cultstatus opgebouwd, nu mag de rest van de wereld volgen. Hun eigen Youtube kanaal, dat uitpakt met prachtige zelfgeanimeerde video’s, kon al wereldwijd rekenen op meer dan twee miljoen kijkers. The Beards stopt met succes gortdroge humor in potig americana kleedje. De overtuigende mix van comedy en muziek doet denken aan Flight of the Conchords, niet toevallig ook afkomstig uit de diepste regionen van het zuidelijke halfrond. The Beards is aan een onophoudelijke reis begonnen om van de wereld een baardvriendelijke plaats te maken. Laat die trimmer en dat scheermes nu alvast links liggen, als u straks niet uit de toon wil vallen!

Concert

Thee Marvin Gays

(be)

Thee Marvin Gays is een brok gitaargeweld van eigen bodem. Het viertal uit Doornik is bedreven in bezeten garage rock met een hoog wegblaasgehalte. Met nummers die nu al klinken als instant garage classics kunnen ze ook over de landsgrenzen (en zelfs over de Grote Plas) op goeie recensies rekenen. Thee Marvin Gays praktiseren een type garage punk met poppy accentjes zoals we dat ook kennen van Black Lips. Verder horen we ook invloeden van The Monks, The Seeds en de recentere West Coast psychedelica van Ty Segall en Thee Oh Sees. Thee Marvin Gays klinken als een Nuggets compilatie, afgespeeld op verhoogde pitch. Genereus in reverb gedrenkte gitaren en ongecompliceerde vocalen worden door een zeer strakke ritmesectie in de pas gehouden. Lo-fi as we like it! Fris, charmant en van een heerlijke oprechtheid!