Workshop Rap

deel een rit op carpool.be

vr 24.07.2020

| ► deuren open: 19:30 uur / Workshop begint om 20:00 | ► 13 € Korting / 15 € VVK / 3.40 € UiTPAS Kansentarief | ► Zowel staand als zittend evenement |

workshop @ 4AD

Workshop vindt plaats in de middelste 4AD-repetitiebunker!

MC Equal en d.meeuws
(be)

MC Equal won de Bestn Vant Westn in 2014, was Belgisch finalist van End Of The Week in 2015 & 2016 en richtte mee de Kortrijkse hiphopacademie De Stroate op! In de crew van Brihang kan je d.meeuws terugvinden, die met de laatste plaat Calping (’18) van zijn eigen band NTREK op niets dan lof kon rekenen bij de pers. Zijn relaxete, kordate flow gedijt heerlijk in oldskool hiphop. Twee top-mc’s zij aan zij!

Workshop Rap

MC’s of rappers namen in de jaren ’70 een steeds prominentere rol in aan de zijde van de deejays tijdens de blockparties in The Bronx. Wat begon met het publiek wat te entertainen, evolueerde al snel naar keiharde maatschappijkritiek en de bijhorende frustraties ventileren op de beats.

Rap, één van de vier basiselementen in de hiphopcultuur, is jezelf creatief uiten pur sang. Het is een kunstvorm waarbinnen je zo vrij en puur kan bewegen met woorden, ritmes, flows, schema’s en messages. ‘Het maximale behalen met minimale middelen,’ zei Rico van Opgezwolle ooit eens, want met pen en papier kan je heel krachtig uit de hoek komen.

Dus, altijd al eens willen rappen? Feedback of hulp nodig? Schrijf je al teksten of wil je dit eens proberen?

Tijdens deze workshop krijg je van MC Equal (De Stroate) en d.meeuws (NTREK) via enkele basisoefeningen heel wat tips en tricks mee die je meteen kan testen door de mic! De focus ligt hierbij op inhoud, flow, rijmschema’s, mic-handeling én stageprésence!

De workshop is toegankelijk voor alle niveau’s.