nieuws

Krijgt u niet genoeg van onderstaande nieuwsjes? Schrijf u dan als de wiedeweerga in op onze nieuwsbrief!


  6 oktober 2016
  Budgetreizen in 4AD!

  Deze maand smullen we in 4AD van drie fantastische wereldmuziekavonden! Reis mee langs Palestina, Tsjechië, Congo, Koerdistan en Columbia op 8 oktober met Tamer Abu Gazaleh en Už jsme doma, op 22 oktober met Razen en Konono N° 1 en op 29 oktober met Karen Willems & Ahmed Roni en Dizzy Mandjeku & Alé Kumá: […]

  Lees meer...
  Deze maand smullen we in 4AD van drie fantastische wereldmuziekavonden! Reis mee langs Palestina, Tsjechië, Congo, Koerdistan en Columbia op 8 oktober met Tamer Abu Gazaleh en Už jsme doma, op 22 oktober met Razen en Konono N° 1 en op 29 oktober met Karen Willems & Ahmed Roni en Dizzy Mandjeku & Alé Kumá: ‘De Palenque à Matongé’!
  Voor deze drie avonden samen bieden we een uniek combiticket aan van 15€ voor leden en 20€ voor niet-leden!
  Bestel uw tickets als 4AD-lid via deze link.
  Bestel uw tickets als niet-lid via deze link.
  verbergen...
  4 oktober 2016
  Muziekclub 4AD zoekt…

  Muziekclub 4AD zoekt een gedreven en enthousiaste voltijdse pers- promo- en communicatiemedewerker/verantwoordelijke verhuur (onbepaalde duur).

  Lees meer...

  … een gedreven en enthousiaste voltijdse pers- promo- en communicatiemedewerker/verantwoordelijke verhuur (onbepaalde duur).

  Muziekclub 4AD is sinds 1988 een dynamische en duurzame muziekbiotoop in het West-Vlaamse Diksmuide met een artistieke focus op lokale, nationale en internationale bands uit de pop- en rockscene. 4AD staat bekend voor een warme en authentieke clubsfeer, waar de kloof tussen artiest en publiek minimaal is. Met een eigenzinnige programmatie en een bewust lage prijzenpolitiek wil de club een kwalitatief alternatief voor actieve muziekontdekking aanbieden, ver van trends en hypes. Naast de clubwerking, biedt 4AD ook muzikantenondersteuning aan in de vorm van repetitie- en residentiemogelijkheden. 4AD was en is actief binnen diverse Europese projecten (4×4, IC Music en pas opgestarte Demo project) en is kennispartner voor de muzikale producties binnen GoneWest (de culturele herdenking van Wereldoorlog I).

  Job-inhoud

  • Je zorgt voor de verdere uitbouw van een communicatieplan op maat van 4AD, met aandacht voor de doelgroepen van 4AD.
  • Je stelt eigen, nieuwe en hedendaagse communicatiestrategieën en -ideeën voor en realiseert deze zelfstandig.
  • Je bent de webmaster van de 4AD-website (wordpress), je schrijft en coördineert de online en offline content en maakt de nieuwsbrieven op en stuurt deze uit.
  • Je beheert de sociale mediakanalen van 4AD.
  • Je ondersteunt de grafisch vormgever van 4AD.
  •  Je bent verantwoordelijk voor de distributie van het drukwerk van 4AD, het advertentiebeleid en de input van concertkalenders.
  • Samen met de 4AD-collega’s en –vrijwilligers zorg je op regelmatige basis voor de geslaagde organisatie van een concertavond.
  • Je bouwt de werking zaalverhuur van 4AD uit. In deze functie ben je het eerste aanspreekpunt van (potentiële) klanten. Je bent verantwoordelijk voor productionele ondersteuning tijdens de voorbereidingen van het evenement. Je beheert nauwkeurig de planning en draagt zorg voor adequate communicatie naar de collega’s.
  • Je beheert de werking van de repetitieruimtes van 4AD. In deze functie ben je het eerste aanspreekpunt voor bands en artiesten in onze repetitieruimtes en beheer je nauwkeurig de planning en administratie.

  Profiel

  • Je hebt voeling met de volledige werking van Muziekclub 4AD: haar publiek en vrijwilligers, haar muzikale en duurzame profilering, de 4AD-huisstijl en de rol die 4AD opneemt binnen de Westhoek, (West-)Vlaanderen en breder.
  • Je beschikt over een vlotte pen en kennis van marketing/(online) communicatie, MS Office en web- en beeldverwerkingtoepassingen (HTML, Photoshop, Indesign, Illustrator …).
  • Kennis van grafische vormgeving. Goede kennis van het Frans en Engels is een vereiste.
  • Relevante ervaring in de muzieksector is een meerwaarde.
  • Je bent sociaal, kritisch, flexibel, stressbestendig en creatief.
  • Je bent een teamspeler bij uitstek, maar geniet ook van een duidelijke taakafbakening en een zelfstandige werkplanning en budgettering.
  • Avond- en weekendwerk en de handen uit de mouwen steken, schrikken je niet af.
  • Je beschikt over een rijbewijs type B

  4AD biedt aan:

  • Een boeiende job met ruimte voor creativiteit in een dynamische en professionele muziekclub, waarbij je de onmisbare schakel wordt in een hecht team dat nauw samenwerkt aan de verdere uitbouw van de organisatie
  • Een voltijds contract onbepaalde duur vanaf 1 januari 2017
  • Een correcte verloning volgens loonschaal C+ (CAO Podiumkunsten)
  • Maaltijdcheques
  • Een hospitalisatieverzekering
  • Een privé-internetabonnement
  • Een tussenkomst in woon-werkverkeer (treinabonnement of fietsvergoeding)

  Interesse?

  • Mail je motivatiebrief en cv ten laatste op 21 oktober 2016 voor middernacht naar info@4ad.be.
  • De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 29 oktober en 5 november in 4AD Diksmuide.
  verbergen...
  28 september 2016
  Wegenwerken aan 4AD

  Attention! Er zijn wegenwerken aan 4AD. Gelieve rekening te houden met volgende zaken: de 4AD-randparking is terug open, maar de inrit bevindt zich een tiental meter verder. Het is verboden te parkeren in de Kleine Dijk en de doorgang van Lidl naar 4AD-randparking is onderbroken. U kan parkeren aan de Lidl en te voet verder […]

  Lees meer...

  Attention! Er zijn wegenwerken aan 4AD. Gelieve rekening te houden met volgende zaken: de 4AD-randparking is terug open, maar de inrit bevindt zich een tiental meter verder. Het is verboden te parkeren in de Kleine Dijk en de doorgang van Lidl naar 4AD-randparking is onderbroken. U kan parkeren aan de Lidl en te voet verder wandelen naar 4AD.

  verbergen...

café

Het gezellige 4AD-café is er voor jou! Met fijne achtergrondmuziek, drank aan democratische prijzen en altijd een enthousiaste 4AD-vrijwilliger achter de bar. Elk weekend op vrijdag en zaterdag kan je er in de sfeer komen voor een optreden, even uitblazen na het concert of een glas drinken met vrienden. 

Openingsuren
Vrijdag 15:00 – 04:00
Zaterdag 19:00 – 04:00


expo

Exposant aan de wand

Tijdens onze tweemaandelijkse expo’s palmt een (nieuwe) beeldende kunstenaar of fotograaf de muren in van het 4AD-café.

Nieuwe kandidaten kunnen zich melden via het contactformulier : je werk hoeft niet over muziek te gaan, zolang het maar getuigt van een flinke dosis eigenzinnigheid.

Marjolein Hoornaert

°1989, Gent

Marjolein Hoornaert is een Gentse fotografe die in het verleden al samenwerkte met oa Amatorski, Little Trouble Kids, Kapitan Korsakov en meer.

Ze beschikt ook over een flinke portie lef en legde ze zich toe op het portreteren van haar muzikale helden.

Haar werk was eerder al te zien in OOR, Humo, De Morgen….

Nu te zien met een klein overzicht in de 4AD!


vrijwillig

Als sinds 1988 wordt 4AD gedragen door de tomeloze inzet van honderden vrijwilligers (m/v), die hun schouders onder de werking zetten als tappers, flyeraars, koks, onthaalmedewerkers of klussers.… Onze vrijwilligers vormen een onmisbare schakel in de dagelijkse werking en kunnen, naast onze eeuwige dankbaarheid, rekenen op tal van andere voordelen. Hou je dus van muziek en beschik je over een stevige rock-‘n-roll factor? Wil je pintjes tappen met je neus bovenop het podium, wil je flyeren in ruil voor gratis concerttickets bij andere clubs of koken voor je favoriete bands?
Meld je dan hier aan, of kom eens langs om onze vrijwilligerswerking beter te leren kennen! Login met je account en check hier de kalender.