nieuws

Krijgt u niet genoeg van onderstaande nieuwsjes? Schrijf u dan als de wiedeweerga in op onze nieuwsbrief!


  21 januari 2016
  Wat een jolijt, het 4AD-bos is (bijna) een feit!

  Na drie maanden crowdfunding, kan 4AD -glimmend van trots- aankondigen dat het nodige bedrag voor het 4AD-bos opgehaald is! We willen eerst en vooral al onze sympathisanten en vrijwilligers, trouwe concerthangers en cafébezoekers, verre en dichte vrienden oprecht danken. Een bijzonder warme dankjewel gaat uit naar de Peter van het project, Wouter Deprez en ook […]

  Lees meer...

  Na drie maanden crowdfunding, kan 4AD -glimmend van trots- aankondigen dat het nodige bedrag voor het 4AD-bos opgehaald is!

  We willen eerst en vooral al onze sympathisanten en vrijwilligers, trouwe concerthangers en cafébezoekers, verre en dichte vrienden oprecht danken. Een bijzonder warme dankjewel gaat uit naar de Peter van het project, Wouter Deprez en ook richting onze sponsors: Triodos Bank, HoWest, Grafisch Bureau Rein, Padix, Zakenkantoor Saelen & Castelein, Isis Reizen, Brouwerij Papegaei, De Brooderie, Ecotechnieken en ADMB.

  Met een ambitieuze droom op zak, hebben we een sprong in het diepe gemaakt. Dankzij jullie financiële steun, enthousiaste woorden en hartelijke schouderklopjes kunnen we deze droom waar maken en wordt Muziekclub 4AD het allereerste CO2-neutrale kunstenhuis van België.

  Maar… 4AD blijft verder gaan. Op 27 februari organiseren we onze eerste 4AD-boomplantdag te Oostende, waar we iedereen van harte op uitnodigen. Steek de handen uit de mouwen en ga mee om 9u30 met de 4AD-bosbus of sluit aan te Oostende. Alle info vind je hier.

  verbergen...
  10 december 2015
  Al meer dan een half 4AD-bos!

  4AD is enorm blij dat onze bosplantactie kan rekenen op jullie steun. Maar we zijn nog niet volledig CO2-neutraal… Wie worden onze volgende boomschenkers? Draag ook uw boompje bij en help ons op weg naar CO2-neutraal. Alle giften voor ‘4AD plant een bos!’ kan u storten op rekening Bank van de Post IBAN BE10-0000-0000-0404 van […]

  Lees meer...

  4AD is enorm blij dat onze bosplantactie kan rekenen op jullie steun. Maar we zijn nog niet volledig CO2-neutraal… Wie worden onze volgende boomschenkers? Draag ook uw boompje bij en help ons op weg naar CO2-neutraal. Alle giften voor ‘4AD plant een bos!’ kan u storten op rekening Bank van de Post IBAN BE10-0000-0000-0404 van de Koning Boudewijnstichting, met als referentie ‘C1850100 – STREEKFONDS 4AD’. Gelieve bij de betaling deze referentie correct te vermelden. Voor giften van €40 of meer ontvangt u een fiscaal attest van de Koning Boudewijnstichting.

  4AD DANKT U!

  verbergen...
  24 november 2015
  Wereldse muziek in 2016!

  4AD opent 2016 feestelijk met een weergaloze avond rond Braziliaanse muziek. Op 8 januari vertonen we de documentaire RecBeat 2013, komt notoir Braziliëkenner Zjakki Willems langs en eindigen we de avond met een show van Satanique Samba Trio. Enkele weken later op 23 januari verwelkomen we de mannen van Black Slate, een reggae-legende pur sang!

  Lees meer...

  4AD opent 2016 feestelijk met een weergaloze avond rond Braziliaanse muziek. Op 8 januari vertonen we de documentaire RecBeat 2013, komt notoir Braziliëkenner Zjakki Willems langs en eindigen we de avond met een show van Satanique Samba Trio. Enkele weken later op 23 januari verwelkomen we de mannen van Black Slate, een reggae-legende pur sang!

  verbergen...
  27 oktober 2015
  tumblr_static_akv3i4bv58g0cgocgkgo80ws4_2048_v2
  4AD plant een bos!

  Na jarenlange duurzame inspanningen, wordt 4ADdankzij jullie steun volledig CO2-neutraal! Sinds de oprichting van 4AD in 1988 ijveren we om onze ecologische voetafdruk bij te stellen. Anno 2015 wil 4AD nog een stap verder gaan. Door de aanplant van 6.6 ha bos in het Groene Lint in Oostende, wordt 4AD het eerste CO2-neutrale kunstenhuis in […]

  Lees meer...

  Na jarenlange duurzame inspanningen, wordt 4ADdankzij jullie steun volledig CO2-neutraal!

  Sinds de oprichting van 4AD in 1988 ijveren we om onze ecologische voetafdruk bij te stellen.
  Anno 2015 wil 4AD nog een stap verder gaan. Door de aanplant van 6.6 ha bos in het Groene Lint in Oostende, wordt 4AD het eerste CO2-neutrale kunstenhuis in België.

  Wil je een boompje bijdragen? Dat kan! We zoeken 100 personen die 50€ (= 70 bomen) willen schenken.

  Giften voor ‘4AD plant een bos!’ kan u storten op rekening Bank van de Post IBAN BE10-0000-0000-0404 van de Koning Boudewijnstichting, met als referentie ‘C1850100 – STREEKFONDS 4AD’. Voor giften van €40 of meer ontvangt u een fiscaal attest van de Koning Boudewijnstichting.

  Volg ook al onze groene avonturen de 4AD Groene Blog!

  verbergen...

café

Het gezellige 4AD-café is er voor jou! Met fijne achtergrondmuziek, drank aan democratische prijzen en altijd een enthousiaste 4AD-vrijwilliger achter de bar. Elk weekend op vrijdag en zaterdag kan je er in de sfeer komen voor een optreden, even uitblazen na het concert of een glas drinken met vrienden. 

Openingsuren
Vrijdag 15:00 – 04:00
Zaterdag 19:00 – 04:00


expo

Exposant aan de wand

Tijdens onze tweemaandelijkse expo’s palmt een (nieuwe) beeldende kunstenaar of fotograaf de muren in van het 4AD-café.

Nieuwe kandidaten kunnen zich melden via het contactformulier : je werk hoeft niet over muziek te gaan, zolang het maar getuigt van een flinke dosis eigenzinnigheid.

Bram terryn °1984

Bram is bezig met een individueel parcours waarbij hij de nadruk legt op het onderzoek naar de “kleur” zwart.

Thematisch werkt hij graag rond architecturale relicten in de natuur, palen , ongebruikte torens en bruggen.We zien een reeks architecturale  (dus door en door menselijke) sporen in een bar natuurlandschap. In hun volle evidentie slaan we er weinig acht op. Ze reiken echter wel veel mogelijkheden aan voor een boeiende schilderkundige verwerking en trekken op die manier indirect nog heel wat aandacht naar zich toe. Door de troosteloze atmosfeer in de reeks, worden de sporen van eerdere littekens, herinneringen aan het verdwijnen, relicten van het ontstaan.

Bram won ook de eerste prijs in de Louise Dehemprijs.

bram-terryn


vrijwillig

Als sinds 1988 wordt 4AD gedragen door de tomeloze inzet van honderden vrijwilligers (m/v), die hun schouders onder de werking zetten als tappers, flyeraars, koks, onthaalmedewerkers of klussers.… Onze vrijwilligers vormen een onmisbare schakel in de dagelijkse werking en kunnen, naast onze eeuwige dankbaarheid, rekenen op tal van andere voordelen. Hou je dus van muziek en beschik je over een stevige rock-‘n-roll factor? Wil je pintjes tappen met je neus bovenop het podium, wil je flyeren in ruil voor gratis concerttickets bij andere clubs of koken voor je favoriete bands?
Meld je dan hier aan, of kom eens langs om onze vrijwilligerswerking beter te leren kennen! Login met je account en check hier de kalender.